Niels1

Heeft onze Niels een beperking? Wel als je de DSM-V eropna slaat en alle rapporten en onderzoeken (inmiddels een boekwerk van zo’n 800 pagina’s) erop na leest. Voor ons zijn zijn beperkingen talenten. Niels is gek op bussen en treinen, kent hiervan alle namen en nummers, routes en dienstregelingen.

Als Niels ergens een keer geweest is dan weet hij de weg. Toen hij drie jaar was gingen wij voor de tweede keer naar dezelfde bestemming in Zuid-Frankrijk. Hij had, behalve gehuild, nog nooit gesproken. Toen wij twijfelden of wij links of rechts moesten afslaan zei Niels plotseling “rechts”. En vol verbazing bleek hij achteraf dus gelijk te hebben. Waar zijn broer al na 100 m In de auto in slaap viel mistte Niels geen meter van de reis.

Niels is begonnen op het KDC en later na de Thrianta school gegaan. Hij heeft stage gelopen bij, toen nog Lekker Hip en vindt zijn dagbesteding bij Hunebed City. Hij is op en top gastheer en vindt niets leuker dan mensen te verwennen, door zijn autisme ziet hij echter alles en dat is ook zijn valkuil...

In de dagbesteding "werkt” hij met collega's waarvan hij een aantal al zijn hele leven kent en onderdeel van zijn "familie” vormen.

Niels is gek van wandelen en de natuur waarbij hij met zijn telefoon dingen vastlegt die ons meestal ontgaan..

Een werkdag sluit hij het liefste af met een uitgebreide douchebeurt, dan neemt hij zijn playlist van voornamelijk Nederlands repertoire mee om luidkeels mee te zingen.

Het liefst zou je willen dat het altijd zou blijven zoals het is, maar de tijd gaat onverbiddelijk door, en uiteindelijk komt er een moment dat je hem echt moet loslaten. Maar je wilt wel dat hij op een plek terecht komt die toekomst bestendig is, dus niet overgeleverd aan de grillen van een zorgcowboy. Maar in een woonvorm waar je als ouders en familie en een professionele zorgverlener betrokken blijft bij zijn welzijn.

Daarom zijn wij blij met het Mooi Leven concept, want dat is iets wat iedereen zijn kind gunt, een mooi leven.

Samen gaat dat lukken!